top of page

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - «Αφετηρία» με ένα πάρτι! | e-orfeas.gr


Την περασμένη Τετάρτη βρεθήκαμε στο μπαρ «Pinocchio» στα Εξάρχεια, στην παρουσίαση του νέου δίσκου των Βασίλη Παπακωνσταντίνου - Οδυσσέα Ιωάννου με τίτλο «Αφετηρία». Πρόκειται για έναν δίσκο διαφορετικό από τους άλλους, διότι είναι ένας δίσκος η δημιουργία του οποίου βασίζεται σε νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα στη δισκογραφία. Ομοίως, και η παρουσίαση του δίσκου ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες, δεν θύμιζε σε τίποτα τις τυπικές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες ένα πάνελ κρατάει σε απόσταση τους καλλιτέχνες από το κοινό... Ήταν ένα πάρτυ! Οι φίλοι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου κατέκλυσαν από νωρίς το «Πινόκιο», και ο ίδιος βρισκόταν ανάμεσά τους! Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το δίσκο, να συνομιλήσουν, να πιουν ένα ποτό, μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Λίγο αργότερα η μουσική χαμήλωσε για να πάρουν το λόγο οι δημιουργοί. Πρώτος πήρε το λόγο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, είπε πως ο τίτλος «Αφετηρία» δεν είναι τυχαίος, αλλά είναι η νέα «αφετηρία» που πρέπει να κάνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Επίσης αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα του δίσκου η οποία ήταν να δοθεί ευκαιρία σε νέους συνθέτες που δεν είχαν παρουσία στη δισκογραφία. Στη συνέχεια προσφώνησε όλους τους συντελεστές του δίσκου, δίνοντας το λόγο στους δημιουργούς.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου ανέφερε αστειευόμενος πως πραγματοποιήθηκε το όνειρό του να συμμετέχει ερμηνευτικά σε έναν δίσκο, με το κομμάτι «Θα πάμε». Τα Κίτρινα Ποδήλατα, που συμμετέχουν στο δίσκο με ερμηνείες, ενορχηστρώσεις και σύνθεση των 3 εκ των 12 τραγουδιών, ευχαρίστησαν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα νέα παιδιά καθώς και για την τιμή να συνεργάζονται μαζί του.

Τέλος το λόγο πήραν οι 7 νέοι δημιουργοί, Γιώργος Αϊβαλιώτης, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Χρήστος Ταμπουρατζής, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Νίκος Βαν Μπρούσσελ, Γιώργος Μπερσίμης, Ευτύχης Ζαρμπ, και Κωνσταντίνος Κάλλιας, ευχαριστώντας τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου για αυτή την μεγάλη ευκαιρία που τους έδωσε.

Στη γιορτή αυτή παρευρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι από το χώρο των τεχνών καθώς και του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων οι Τάνια Κικίδη, Βαγγέλης Πατεράκης, Ανδρέας Αποστόλου, Τάσος Σκούρας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μπάμπης Τσέρτος, Φανή Χαλκιά, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος. Φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 20/11/2012 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Συνεντεύξεις Τύπου"

- Ο δίσκος αυτός είναι πολύ ιδιαίτερος για μένα, καθώς συμμετέχω στους συντελεστές, έχοντας κάνει τη φωτογράφηση. Ομοίως και η παρουσίαση, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άκουσα το όνομά μου σε παρουσίαση!

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page