top of page

Βασίλης Φλώρος: «Στις όχθες τις αυγής» - Παρουσίαση του δίσκου στην Αυλαία | e-orfeas.gr


Βραδάκι Κυριακής (20/2), πολύς κόσμος και κυρίως νέοι, βρέθηκαν στη μουσική σκηνή Αυλαία για να ακούσουν τα τραγούδια ενός νέου τραγουδοποιού, του Βασίλη Φλώρου, από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Στις όχθες της αυγής», που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010.


Ήταν μια παρουσίαση, πολύ διαφορετική από τις τυπικές παρουσιάσεις δίσκων, χωρίς αναλύσεις και πολλά λόγια, μια εξαιρετική μουσική βραδιά, όπου μίλησε η μουσική! Ο Βασίλης Φλώρος με συνταξιδιώτες (όπως πολύ όμορφα αναγραφόταν στην αφίσα της εκδήλωσης) τους Γιώργο Νταλάρα, Λουκά Μεταξά, Κυριάκο Γκουβέντα, Δημήτρη Μυστακίδη, Ανατολή Μαργιόλα, Αποστόλη Βαγγελάκη και Θανάση Σοφρά, μας πήραν μαζί τους σ' ένα καταπληκτικό μουσικό ταξίδι.

Ερμήνευσαν τα τραγούδια του δίσκου, τα οποία είναι εξαιρετικά και φανερώνουν έναν πολύ ξεχωριστό τραγουδοποιό με ποιητικό ταλέντο και άνθρωπο με ευαισθησίες. Βλέποντάς τον από κοντά, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση για τη σεμνότητα και το ήθος του.

Επίσης πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η Ανατολή Μαργιόλα, που ακούγοντάς την ζωντανά πιστεύω πως βρίσκεται ανάμεσα στις λίγες αξιόλογες νέες φωνές. Τον Δημήτρη Μυστακίδη τον ξεχώρισα ήδη ακούγοντας τον δίσκο του «16 Ρεμπέτικα τραγούδια με κιθάρα», είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης που υπηρετεί τη μουσική με πραγματική αγάπη και η εμφάνισή του στην Αυλαία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την άποψη που είχα σχηματίσει. Όσον αφορά στους μουσικούς δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ανήκουν όλοι στην «Α' Εθνική» των μουσικών! Πολύ ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η είσοδος του Γιώργου Νταλάρα στη σκηνή, και ο τρόπος που τον προλόγισε ο Βασίλης Φλώρος εκφράζοντας την βαθιά εκτίμησή του, αποκαλώντας τον Κύριο, με «Κ» κεφαλαίο. Ο δε Νταλάρας μίλησε για εκείνον με τα καλύτερα λόγια, γεμάτα αγάπη σαν να ήταν παιδί του! Στη συνέχεια μας χάρισε καταπληκτικές ερμηνείες γεμάτες συναίσθημα, που μάγεψαν το κοινό που βρέθηκε στην Αυλαία! Η βραδιά συνεχίστηκε με δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς επίσης και κάποια ανέκδοτα τραγούδια του Βασίλη Φλώρου. Πρόκειται λοιπόν για έναν εξαιρετικό δίσκο, που αποδεικνύει πως γράφονται ακόμα τραγούδια που έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης και είναι στο χέρι μας να τα ανακαλύψουμε και με τη σειρά μας να τα προτείνουμε σε ανθρώπους που πιστεύουμε πως θα τα εκτιμήσουν. Για τον Βασίλη Φλώρο, θα ευχηθώ να έχει ανάλογη συνέχεια στο χώρο, και κλείνοντας μεταφέρω μια φράση του Γιώργου Νταλάρα: «Μη σταματήσεις να γράφεις, και κυρίως μη σταματήσεις να αγαπάς έτσι όπως αγαπάς, γιατί πώς θα γράφεις αυτά που γράφεις;». Φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 2/3/2011 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Μουσικά ρεπορτάζ"

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page