top of page

Το Παραμύθι της Γέφυρας | e-orfeas.gr


Στα τέλη του 2008 κυκλοφόρησε από το label της Artway-Τεχνότροπον ένα ιδιαίτερα διδακτικό μουσικό παραμύθι, με τίτλο «Το Παραμύθι της Γέφυρας». Η "περιπέτεια" του Παραμυθιού της Γέφυρας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006 από μια ιδέα του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιοπούλου. Μαζί με παιδιά από το Δήμο Ρίου, με την υποστήριξη της Γέφυρα Α.Ε., και σε συνεργασία με το εργαστήριο εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, έγραψαν και ζωγράφισαν το Παραμύθι της Γέφυρας, στο πλαίσιο της "Πολιτείας για παιδιά 2006". Οι εκδόσεις Πατάκη το έκαναν βιβλίο, ο ταλαντούχος νέος συνθέτης Βύρων Κατρίτσης το μελοποίησε, και η Artway-Τεχνότροπον με τη χορηγία της Γέφυρα Α.Ε. το κυκλοφόρησε σε CD, στο οποίο η Πέμη Ζούνη και ο Γιάννης Βόγλης αφηγούνται μαζί το μουσικό παραμύθι.


Το Παραμύθι της Γέφυρας είναι εμπνευσμένο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ένα τεράστιο τεχνολογικό και κοινωνικό έργο το οποίο τα παιδιά βλέπουν καθημερινά, και έχει αντιπολεμικό μήνυμα. Αφηγείται την ιστορία δύο πολιτειών που ήταν χτισμένες αντίκριστα και τις χώριζε μόνο ένα στενό κομμάτι θάλασσας. Οι κάτοικοί τους ζούσαν αγαπημένοι μέχρι που ένας πετρόκαρδος δράκος από ζήλεια για την αγάπη και την ομόνοια μεταξύ τους, έγινε βασιλιάς όλης της περιοχής σκορπίζοντας το μίσος και τη διχόνοια. Όμως τα παιδιά των δύο πολιτειών κατάφεραν να νικήσουν τον δράκο και να επαναφέρουν την αγάπη δημιουργώντας μια γέφυρα!

Η έκδοση, την οποία κοσμούν οι ζωγραφιές των παιδιών του Ρίου (χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του ενθέτου, στο οποίο τα παιδιά ζωγράφισαν τη γέφυρα σαν ουράνιο τόξο!) είναι εξαιρετική και είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τους μικρούς μας φίλους, φτιαγμένο από τα παιδιά για τα παιδιά. Παράλληλα επιτελεί και κοινωνικό έργο, αφού μέρος των εσόδων από το CD θα διατεθεί στα Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Κ.) Πάτρας και Ναυπάκτου.



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2009 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Δισκοκριτικές"

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page