top of page

Evangelos & Liza: «50 Years of Guitar Artistry» | e-orfeas.gr


Η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στον κόσμο, συμπλήρωσε 50 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Legend Classics ο δίσκος "50 Years of Guitar Artistry".


Το πρώτο CD, με τίτλο "Concerti Live", περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις των έργων "Concerto in G Major" του Joseph Haydn και "Fantasia Latina" του Jorge Morel με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη και σολίστ τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο από τη συναυλία-αφιέρωμα στα 50 χρόνια δημιουργικής προσφοράς του ντουέτου, που δόθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και το "Concerto for 2 guitars" του Δημήτρη Δραγατάκη με την Duisburg Philharmonic υπό τη διεύθυνση του Jonathan Darlington και σολίστ τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο από συναυλία τους στις 13 Ιουλίου 2003 στο Ηρώδειο. Τα έργα "Fantasia Latina" και "Concerto for 2 guitars" γράφτηκαν για το κιθαριστικό ντουέτο Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος, και παρουσιάζονται σε Α' παγκόσμια εκτέλεση.

Το δεύτερο CD "Dedications", όπως "μάρτυρα" ο τίτλος του, περιλαμβάνει έργα που είναι αφιερωμένα στο κιθαριστικό ντουέτο Evangelos & Liza. Πρόκειται για την "Ελληνική Σουίτα" του John Duarte, τις "Ελληνικές Αναμνήσεις" του Κυριάκου Τζωρτζινάκη, τη "Ρεμπέτικη Σουίτα" του Βασίλη Τενίδη, το "Scherzando" του Jorge Morel και τα "Τέσσερα Στάσιμα" του Περικλή Κούκου. Η "Ρεμπέτικη Σουίτα" και τα "Τέσσερα Στάσιμα" προέρχονται από ζωντανές ηχογραφήσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 Νοεμβρίου 1996 και 15 Φεβρουαρίου 2006 αντίστοιχα.


Στο δίγλωσσο (αγγλικά/ελληνικά) ένθετο του δίσκου, θα διαβάσετε εκτενή ανάλυση των έργων από τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Ένας δίσκος - κόσμημα για τη δισκοθήκη όλων των "εραστών" της κιθάρας.



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2009 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Δισκοκριτικές"

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page