top of page

Antidotum Tarantulae: «Sed Nove» | e-orfeas.gr


Οι Antidotum Tarantulae ιδρύθηκαν το 2002 με πρόθεση τη διάδοση των αξιών της λαϊκής παράδοσης της Νοτίου Ιταλίας. Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Sed Nove», από τις εκδόσεις "Παρουσία" του Βασίλη Χατζηιακώβου, υπευθύνου προγράμματος μεταξύ άλλων στον Ιανό της Αθήνας.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 παραδοσιακά τραγούδια της Νότιας Ιταλίας, ερωτικής, πολιτικής και θρησκευτικής θεματολογίας. Τα τραγούδια διασκεύασε και ενορχηστρώσε ο κιθαριστής των Antidotum Tarantulae Σπύρος Σύρμος και τα ερμηνεύει η Κωνσταντίνα Σαραντόπουλου η οποία διαθέτει εξαιρετική φωνή με πολύ ιδιαίτερη χροιά που μοιάζει σαν να "γεννήθηκε" ακριβώς για να ερμηνεύσει αυτα τα τραγούδια!! Ερμηνευτικά συμμετέχουν επίσης ο Σπύρος Σύρμος και ο Μάρκος Κοντός, ενώ στα παραδοσιακά ιταλικά κρούστα συναντούμε τον Simone Mongelli.


Στο καλαίσθητο δίγλωσσο (ελληνικα/αγγλικά) ένθετο του δίσκου μπορούμε να διαβάσουμε αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε τραγούδι, με κείμενα που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Χαραμής. Το "Sed Nove" είναι ένας υπέροχος δίσκος για τους πάμπολλους φίλους αυτής της πανέμορφης μουσικής! Ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια.


Τα τραγούδια του δίσκου Aska Kaledda mu Riturnella Tarantella alla Montemaranesse La Morte de Mariteto Marta Donna Sabella Ritornello Delle Lavandaie del Vomero Antidotum Tarantulae Tarantella Primus Modus, Secondus Modus e Tertius Modus


Οι μουσικοί του δίσκου Κωνσταντίνα Σαραντόπουλου: Τραγούδι Μαρία Παχνιστή: Φλάουτο, Πίκολο Σπύρος Σύρμος: Κλασσική Κιθάρα, Chitarra Battende, Τραγούδι Βαγγέλης Χαραμής: Chitarra Battente Δημήτρης Σανδαλής: Κοντραμπάσο Simone Mongelli: Tamburello, Tammora, Κρουστά Μάρκος Κοντός: Μαντολίνο, Μαντόλα, Τραγούδι Γιάννης Ρίζος: Μαντολίνο Maja Musu: Κλαρινέτο Σοφία Ευκλείδου: Βιολοντσέλο, Φωνητικά



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2009 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Δισκοκριτικές"

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page