top of page

Ο «Κλόουν»του Νότη Μαυρουδή | e-orfeas.gr


Στα τέλη του Μαΐου κυκλοφόρησε ο καινούριος δίσκος του Νότη Μαυρουδή «Κλόουν», σε στίχους του Δημήτρη Μανθόπουλου, με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας. Την 1η Ιουνίου ο δίσκος παρουσιάστηκε ζωντανά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, στα πλαίσια του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Πολιτισμού, που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο και ο Δήμος της Νίκαιας.


Από νωρίς ο χώρος είχε γεμίσει από παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ τα μικρότερα έδιναν ζωντάνια με τις φωνές και τα παιχνίδια τους δημιουργώντας μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα, κάτι που τα πιο μεγάλα "παιδιά" πολλές φορές ξεχνάμε μέσα στο καθημερινό τρέξιμο και τις υποχρεώσεις... Σιγά-σιγά ο κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο που θα γινόταν η παρουσίαση του δίσκου, και η εκδήλωση ξεκίνησε.

Πρώτος μίλησε ο διευθυντής της χορωδίας Θανάσης Μιχαλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον δίσκο ως την κορυφαία στιγμή της χορωδία, και λέγοντας πως είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι τους επέλεξε ο Νότης Μαυρουδής. Πρόσθεσε επίσης πως ο δίσκος αυτός είναι ένας δίσκος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και τον παρομοίωσε με μια «περιπλάνηση σε τόπους και σε χρόνους μέσα από τα όνειρα των παιδιών». Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος απηύθυνε ευχαριστίες στον Νότη Μαυρουδή για τον δίσκο και για την επιλογή της χορωδίας, και έδωσε το λόγο στον συνθέτη. Ο Νότης Μαυρουδής τόνισε πως μέσα στην κρίση που περνά η δισκογραφία, με το ένα ελληνικό τραγούδι «χειρίστης ποιότητας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως τηλεοπτικό προϊόν», το γεγονός ότι η χορωδία αναζητά και στηρίζεται σε υλικό που να ακουμπάει στις ψυχές των ανθρώπων αποτελεί μια προσπάθεια ηρωική! Επίσης, ανέφερε πως δημιούργησε αυτόν τον δίσκο έχοντας κατά νου τη συγκεκριμένη χορωδία, γιατί είναι μια χορωδία που διαθέτει ψυχή! Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του δίσκου, τα παιδιά της χορωδίας, τον διευθυντή Θανάση Μιχαλόπουλο, τον πιανίστα Θανάση Θάνο, τους τραγουδιστές που συμμετέχουν στο δίσκο (Αναστασία Μουτσάτσου, Μαριώ και Μανώλη Μητσιά) τον Δήμαρχο και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Νίκαιας, και την εταιρία LYRA.


Ακολούθησε συναυλία με την Παιδική Χορωδία σε διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, και τον Θανάση Θάνο στο πιάνο. Ακούσαμε ζωντανά εννέα από τα τραγούδια του δίσκου. Η συναυλία ξεκίνησε με το «Αιγαιοπελαγίτικο». Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Νότης Μαυρουδής για να συνοδεύσει με την κιθάρα του στη «Χάρτινη μπρατσέρα» και στο «Καινούριες λέξεις», ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ το 1986. Ακολούθησαν τα «Σκιάχτρο», «Το τσίρκο», «Η μηλιά της χαράς» και «Ένα σκιάχτρο μα τι σκιάχτρο». Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή η Αναστασία Μουτσάτσου για να ερμηνεύσει μαζί με τη χορωδία την «Ιστορική θύμηση», ένα τραγούδι που είναι αφιερωμένο στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων. Η συναυλία έκλεισε με την «Καλοκαιριάτικη νύχτα», ένα χαρούμενο τραγούδι σε ρυθμό τσάμικου. Ακολούθησε απονομή επαίνων στα παιδιά της χορωδίας από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας Σταύρο Κορομπίλη.Την εκδήλωση έκλεισε ο Νότης Μαυρουδής με την ευχή τα τραγούδια αυτά να περάσουν στην ψυχή των παιδιών, και να γίνουν προπομπός και για άλλες συνεργασίες και μελλοντικούς δίσκους της Χορωδίας. Ευχαριστούμε τον κ. Θανάση Μιχαλόπουλο για την παραχώρηση των φωτογραφιών. Παρακολουθήστε video από την εκδήλωση

Βιντεοσκόπηση: Χρύσα Σωφρονά



--

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 8/7/2009 στο περιοδικό «Ορφέας» - www.e-orfeas.gr στη στήλη "Μουσικά ρεπορτάζ"

Αρχείο...
Πρόσφατα...
Προτεινόμενα...
Ετικέτες...
bottom of page